Newsflash
Știri

România a donat 556.800 de doze de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - iul. 8 2021
România a donat 556.800 de doze de vaccin anti-COVID

Secretarul de stat Andrei Baciu a precizat că România a donat până în prezent 556.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 1.170.000 de doze vor fi vândute către Danemarca.

Andrei Baciu a menționat, într-o conferință de presă, că România a donat Republicii Moldova, în cinci tranșe, peste 400 de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca, Serbiei - 50.400 de doze și către Ucraina 100.800 de doze, donație care este în curs de finalizare.

vaccin anti-COVID

„Așa cum spuneam, e necesar un management al stocurilor cât mai eficient și, cum știm cu toții, au demarat și acțiuni de donare și revânzare de doze de vaccin. (...) Deci, până în momentul de față, România a donat 556.800 de doze de vaccin. Suplimentar, Ambasadei Argentinei au fost donate 30 de doze de vaccin produse de Johnson&Johnson, sprijinul pentru imunizarea lotului naționalei de rugby a Argentinei. Iar cu privire la vânzări, până în momentul de față a fost finalizat procesul cu Danemarca, căreia îi vom vinde 1.170.000 de doze de vaccin”, a declarat Andrei Baciu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe