Newsflash
Știri

România a cerut mai puține doze de vaccin anti-COVID în această lună

de Dorina Novac - iun. 16 2021
România a cerut mai puține doze de vaccin anti-COVID în această lună

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că România a cerut suspendarea livrării unor doze de vaccin anti-COVID în iunie. Astfel, în loc de 7.103.160, țara noastră va primi 2.635.680 de doze.

vaccin Romania

„Este în lucru deja o procedură de aliniere a framework-ului legal, la normelor juridice care dau posibilitatea revânzării de doze de către Ministerul Sănătății, însă pentru perioada următoare, așa cum spuneam, dat fiind faptul că este un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management al stocurilor cât mai eficient s-a  discutat și s-a transmis o suspendare a unui număr de doze în următorul fel: pentru dozele de vaccin produse BioNTech-Pfizer, pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444 de doze de vaccin, însă, ca urmare a solicitării de a deține în hold pentru o perioadă vom primi un 1.928.162 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech”, a declarat Andrei Baciu într-o conferință de presă.

De la Moderna trebuiau să se primească 835.200 de doze şi pentru perioada următoare s-au suspendat câteva tranşe, astfel încât se vor livra 128.400. Pentru Astra Zenecca se vor primi 167.200 de doze pentru luna iunie.

Andrei Baciu a subliniat că pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson nu se suspendă dozele și tranșele săptămânale, acestea vor fi desfășurate după cum au fost anunțate.

„Deci, am primit până acum 144.000 în prima săptămână, în a doua săptămâna am primit 61.800, vin 48.800 săptămâna aceasta, următoarea săptămână 41.400, iar în ultima săptămână vin 115.920, cumulând 411.920 de doze produse de Johnson&Johnson. În total, trebuiau să fie livrate în luna iunie 7.103.160 de doze de vaccin, însă, așa cum spuneam, pentru a avea un management eficient al stocurilor existente vor fi livrate 2.635.680 de doze de vaccin”, a adăugat Baciu.

El a mai precizat că România se situează pe locul 14 la nivel european şi pe locul 28 la nivel global în ceea ce priveşte administrarea ambelor doze de vaccin împotriva COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe