Newsflash
Știri

Richard Gere – 60

de Madeleine KARACAŞIAN - sept. 4 2009
Richard Gere – 60

În peste jumătate din cei 60 de ani de viaţă (pe care i-a împlinit la 31 august), Richard Gere a fost considerat mereu genul de actor chipeş şi seducător, indiferent de rolurile pe care le-a interpretat. (...)

   Richard Gere a avut parte şi de filme din viaţa unor medici. Iată câteva exemple: În „Final Analysis“ (Analiza finală), actorul îl interpretează pe dr. Isaac Barr, un psihiatru din San Francisco care se îndrăgosteşte de sora (Kim Basinger) unei paciente (Uma Thurman), care se dovedeşte că are nevoie de îngrijiri medicale, pentru a fi vindecată de teamă şi de amintiri neplăcute din copilărie. În „Mr. Jones“, joacă rolul unui irezistibil şi seducător bărbat depresiv, ce suferă de boală bipolară, personaj faţă de care doctoriţa Elizabeth Bowen (Lena Olin) manifestă un interes mai mare decât cel al unui medic, riscând să-şi încalce jurământul profesional. În „Doctor T and the Women“ (Dr. T. şi femeile), un film pe care am avut prilejul să-l prezint în „Viaţa medicală“ la vremea respectivă, regizorul Robert Altman l-a distribuit în rolul dr. Sulivan Travis, un celebru ginecolog texan, asaltat de femei care mai de care mai atrăgătoare, găsindu-şi însă liniştea de care are nevoie alături de o modesă instructoare de golf (Helen Hunt).
   Marele succes a venit cu „Chicago“. Rolul avocatului Billy Flynn din acest film celebru, a cărui acţiune se petrece în oraşul aventurii, crimei, muzicii şi dansului, i-a prilejuit lui Richard Gere recompensarea cu un „Glob de Aur“. Dar până atunci, a fost cavalerul Lancelot din „First Knight“ (Cavalerul Mesei Rotunde), apoi avocatul care ia apărarea unui tânăr criminal cu dublă personalitate în „Primal Fear“ (Avocatul diavolului), un film cu răsturnări de situaţie în psihologia criminală. Partener – excepţionalul Edward Norton. A mai fost văzut, din nou cu Julia Roberts, în comedia romantică „Runaway Bride“ (De bună voie şi nesilită de nimeni), în filmul de aventuri şi suspans „The Jackal“ (Şacalul), în rolul unui fost lunetist irlandez, singurul care-l poate identifica pe „Şacal“, porecla teroristului Carlos. Alte două comedii romantice au fost „Autumn in New York“ (Toamna la N. Y.) şi „Shall We Dance?“ (Să dansăm?)
    La noi a mai fost văzut şi în „The Mothman Propheties“ (Profeţiile Omului Molie), apoi în recenta dramă romantică „Nights in Rodanthe“ (Nopţi în R.), tot în rolul unui medic. Anul acesta, vedeta americană are trei filme aflate în stadiu de post-producţie, care probabil vor ajunge şi pe ecranele noastre.
    Pe plan personal, după câteva legături amoroase nereuşite, printre care şi căsătoria (1991–1995) cu celebrul top-model Cindy Crawford, Richard Gere şi-a găsit fericirea alături de actriţa Carey Lowel, cu care are un băieţel. Deşi a crescut într-o familie de metodişti, el practică budismul şi este un fervent susţinător al lui Dalai Lama şi al drepturilor omului în Tibet. Este deopotrivă un militant pentru cauze ecologice, dar şi împotriva maladiei SIDA, creând în urmă cu un deceniu o fundaţie care îi poartă numele, în India.
   Aşadar, o vedetă renumită care se ocupă nu numai de cariera sa artistică împlinită, ci şi de cauze umanitare. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe