Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reuniunea interniştilor europeni

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 25 martie 2011

   La 19 martie a.c., s-a desfăşurat la Bucureşti întâlnirea biroului administrativ al Federaţiei Europene de Medicină Internă (EFIM). Cu această ocazie, la 18 martie a avut loc o conferinţă de presă la care au participat, din partea română, dnii prof. dr. Ion Bruckner, preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă (SRMI), prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Victor Stoica, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, şi dna prof. dr. Minerva Muraru, vicepreşedinta SRMI, iar, dintre oficialii străini, dnii dr. Ramon Pujol Farriols, preşedintele EFIM, dr. Jan Willem Elte, secretarul general al EFIM, dr. Werner Bauer, fostul preşedinte EFIM şi dna prof. dr. Maria Cappellini, viitorul preşedinte al EFIM. (...)
 

   La 19 martie a.c., s-a desfăşurat la Bucureşti întâlnirea biroului administrativ al Federaţiei Europene de Medicină Internă (EFIM). Cu această ocazie, la 18 martie a avut loc o conferinţă de presă la care au participat, din partea română, dnii prof. dr. Ion Bruckner, preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă (SRMI), prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Victor Stoica, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, şi dna prof. dr. Minerva Muraru, vicepreşedinta SRMI, iar, dintre oficialii străini, dnii dr. Ramon Pujol Farriols, preşedintele EFIM, dr. Jan Willem Elte, secretarul general al EFIM, dr. Werner Bauer, fostul preşedinte EFIM şi dna prof. dr. Maria Cappellini, viitorul preşedinte al EFIM.
   În cuvântul de deschidere, dl prof. dr. Ion Bruckner a subliniat faptul că, în urma creşterii speranţei de viaţă şi a rezolvării afecţiunilor acute, mulţi dintre pacienţii zilelor noastre sunt vârstnici care cumulează mai multe boli, iar, în condiţiile în care alţi specialişti, prin natura pregătirii lor, se concentrează pe un domeniu – organ sau patologie – bine determinat, rolul medicului internist este unul integrator. În intervenţia sa, dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a precizat că Medicina internă este o specialitate în continuare căutată de absolvenţii facultăţilor de Medicină, fiind, după Cardiologie, a doua specialitate ocupată la ultima ediţie a concursului de rezidenţiat. Cu privire la locul pe care Medicina internă îl ocupă în diversele sisteme de sănătate europene, dl dr. Jan Elte a dezvăluit că, în ţări precum Olanda şi Germania, majoritatea medicilor specialişti trebuie să fie în primul rând internişti, după care se supraspecializează, practicând ulterior ambele specialităţi, pe când, în sudul Europei, medicii se supraspecializează de la bun început. Dintre aceste două curente, EFIM este favorabilă primului, care permite specialistului să aibă şi o privire de ansamblu asupra pacientului care se adresează cu o problemă de sănătate foarte specifică. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.