Newsflash
Știri

Reţete electronice

de Dr. Sorina VASILE - mar. 21 2012
Reţete electronice

   Din iunie a.c., tratamentul medical va fi prescris în formă electronică. Sistemul va funcţiona pe baza unui cod de bare bidimensional, care va conţine toate informaţiile standard de pe reţetă. În primele luni, noul sistem va funcţiona în paralel cu cel actual, pentru a evita eventualele blocaje în eliberarea medicamentelor.

   Prin noua metodă, reţeta va fi introdusă în sistemul CNAS în momentul eliberării ei şi nu va mai putea fi ridicată din nicio altă farmacie. În plus, odată ce prescripţia a fost acceptată de sistem, ea va fi prevalidată şi CNAS va garanta plata acesteia. Noul sistem scuteşte astfel farmaciştii de introducerea manuală a datelor şi delegă o responsabilitate mai mare medicului prescriptor. Pentru eventualele erori însă, vina va aparţine în totalitate medicului.

   Pentru ca acest program să fie implementat, farmaciile vor fi obligate să achiziţioneze până în luna iunie cititoare de coduri de bare 2D, să-şi actualizeze programul informatic şi să aibă conexiune permanentă la internet, pentru a valida reţeta în sistemul electronic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe