Newsflash
Știri

Restricţii în utilizarea fosfomicinei

de Dr. Mădălina Badea - apr. 10 2020
Restricţii în utilizarea fosfomicinei

Agenţia Europeană a Medicamentului a impus o serie de schimbări privind utilizarea fosfomicinei, unul dintre antibioticele mai puţin folosite, dar utile în cazul infecţiilor cu bacterii rezistente la preparatele folosite uzual, anunţă Medscape.

Utilizarea intravenoasă a acestui medicament va fi limitată pentru cazurile de infecţii severe (infecţii de tract urinar complicate, endocardită infecţioasă, infecţii osoase și articulare, pneumonie asociată asistenţei medicale, infecţii complicate ale pielii și ţesuturilor moi, meningită bacteriană, infecţii intraabdominale complicate), la care utilizarea altor antibiotice nu este adecvată.

Se menţin indicaţiile de folosire pentru tratamentul cistitei necomplicate la femei și pentru profilaxia infecţiilor la bărbaţi supuși biopsiei prostatice transrectale. Nu se mai recomandă utilizarea fosfomicinei pentru tratamentul infecţiilor urinare la copii. De asemenea, administrarea intramusculară nu este indicată, din lipsă de dovezi privind utilitatea administrării antibioticului pe această cale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe