Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Repartițiile voluntarilor care vor ajuta medicii în pandemie au fost semnate

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 10:32

DSU a anunțat ieri că aproape 2000 de studenți voluntari vor fi alături de cadrele sanitare din prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ieri, 24 noiembrie, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat de presă al DSU remis redacției. 

trend ascendent covid

Cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe, precizează reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare  a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară.

Etichete: voluntari voluntariat studenti dsu pandemie covid-19 pandemie de COVID-19 pandemie repartizare


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.