Newsflash
Știri

Repartițiile voluntarilor care vor ajuta medicii în pandemie au fost semnate

de Florentina Ionescu - nov. 25 2020
Repartițiile voluntarilor care vor ajuta medicii în pandemie au fost semnate

DSU a anunțat ieri că aproape 2000 de studenți voluntari vor fi alături de cadrele sanitare din prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ieri, 24 noiembrie, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat de presă al DSU remis redacției. 

trend ascendent covid

Cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe, precizează reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare  a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe