Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Recunoştere internaţională

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN miercuri, 11 ianuarie 2012
Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN miercuri, 11 ianuarie 2012
   Dl acad. Laurenţiu M. Popescu a primit, de curând, în prezenţa unui public numeros, titlul de doctor honoris causa al Universităţii din Debreţin (Ungaria), o premieră pentru cercetarea românească. Pe de altă parte, dsa a fost invitat la Academia Internaţională de Ştiinţe Cardiovasculare din Canada, pentru a i se înmâna medalia de merit acordată pentru „Distinse realizări în domeniul ştiinţei cardiovasculare“. Printre motivele decernării acestei distincţii importante, se numără realizările în plan ştiinţific, printre care şi descoperirea telocitelor. De precizat că această medalie a mai fost acordată unor personalităţi marcante ale lumii medicale mondiale, printre care şi patru laureaţi ai premiului Nobel (Robert Furchogott, Edwin Krebs, sir John Vane şi Louis Ignarro). Acestora li se adaugă, printre alţii, un important chirurg cardiac, Michael DeBakey, din Houston Texas, Richard Bing – cel care a clarificat prin cateterism cardiac metabolismul inimii, Eugene Braunwald – editorul unui important tratat internaţional de cardiologie, sir Magdi Yacoub – şeful cardiologiei de la Imperial College, Londra, Eric Olson – reputat specialist în dezvoltarea studiului inimii, sau cercetătorul britanic sir S. Moncada.
   Toate acestea vin după un an 2011 cu progrese importante în studiul telocitelor. Cele 20 de zile petrecute în China de către echipa de cercetători de la Institutul „Victor Babeş“, formată din dr. Cătălin G. Manole, dr. Mihaela Gherghiceanu, dr. Valeriu Cismaşiu şi dr. Laura Suciu şi condusă de acad. Laurenţiu M. Popescu au însemnat paşi importanţi în domeniu.
   O altă vizită importantă, efectuată recent de acad. Laurenţiu M. Popescu, a fost cea din Scoţia, inclusă şi în agenda Ambasadei României din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Anterior acestei vizite, dsa a avut întâlniri la Oxford şi Londra cu personalităţi ştiinţifice britanice.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.