Newsflash
Știri

Recunoaştere internaţională

de Conf. dr. Adrian VLAD - oct. 5 2011
Recunoaştere internaţională
   De curând, Centrul Medical de Evaluare şi Recuperare „Cristian Şerban“ pentru copii şi tineri din Buziaş, a fost atestat drept centru de referinţă pentru diabetul pediatric, aceasta, după ce a îndeplinit toate condiţiile impuse de forurile academice internaţionale de specialitate Procedura a fost una complexă. Ea a început prin invitaţia de a participa, împreună cu alte zece centre europene specializate, la un studiu în domeniul diabetului copilului şi tânărului – studiul Sweet, coordonat de dl prof. dr. Thomas Danne (Germania) – şi de a-şi împărtăşi experienţa şi competenţele în domeniu. Au urmat inspecţii ale specialiştilor la faţa locului, verificări etc., urmate de invitaţia de a „aplica“ pentru obţinerea calităţii de centru de referinţă.
   Criteriile îndeplinite au fost următoarele: capacitatea de a furniza servicii specifice, la un nivel calitativ constant volumul mare de activitate posibilitatea de a furniza sfaturi competente, de a diagnostica sau de a confirma diagnosticul, de a produce şi adera la ghiduri de practică medicală şi de a implementa măsurile pentru asigurarea controlului calităţii abordul multidisciplinar expertiză şi experienţă, documentate prin publicaţii, granturi, poziţii onorifice şi activităţi educaţionaleactivitatea de cercetare bogată implicarea în monitorizări epidemiologice, cum sunt registrele de pacienţi conexiuni strânse şi colaborări cu alte centre de vârf naţionale şi internaţionale şi capacitatea de a lucra în reţea conexiuni strânse şi colaborări cu asociaţii ale pacienţilor (acolo unde acestea există) facilitarea accesului pacienţilor din alte ţări ale Uniunii Europene capacitatea de a diagnostica, urmări şi trata pacienţii, cu dovada rezultatelor terapeutice benefice.
Această certificare reprezintă încă o dovadă a valorii Centrului „Cristian Şerban“ din Buziaş – creat de prof. dr. Viorel Şerban şi prof. dr. Margit Şerban – şi, implicit, a diabetologiei pediatrice româneşti (pe lângă, de exemplu, premiul ISPAD pentru educaţie în diabet pediatric, decernat dlui prof. dr. Viorel Şerban, în 2009).
Recunoaşterea unei înalte competenţe a centrului amintit trebuie să constituie un imbold pentru perfecţionarea reţelei de specialitate în România, inclusiv prin acordarea, de către Ministerul Sănătăţii, a posibilităţii de obţinere, de către pediatrii doritori, a competenţei (supraspecializării, atestatului) în diabet pediatric.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe