Newsflash
Știri

Recomandare: cei vaccinați cu Johnson & Johnson fac rapel cu ser ARN mesager

de L. Budin - oct. 29 2021
Recomandare: cei vaccinați cu Johnson & Johnson fac rapel cu ser ARN mesager

Din data de 8 noiembrie, persoanele imunizate cu vaccin de la Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un ser pe bază de ARN mesager, a anunțat președintele CNCAV.

Aflat la centrul de vaccinare de la Romexpo, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, de la 1 noiembrie, cei care s-au vaccinat la prima schemă cu Moderna se vor putea imuniza la rapel cu jumătate de doză de vaccin de la aceeaşi firmă. Cei care au primit Pfizer, Astra Zeneca sau Johnson&Johnson vor primi o doză întreagă de ser ARN mesager, informează Agerpres.

v-gheorghita1

Președintele CNCAV a mai adăugat că, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, din data de 8 noiembrie, persoanele imunizate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel un vaccin pe bază de ARN mesager -  fie de la Pfizer, fie de la Moderna.

La rapel, persoanele vaccinate deja cu Johnson&Johnson vor putea opta pentru acelaşi tip de vaccin. Prima recomandare este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opţiunea pacientului, să se administreze la rapel acelaşi tip de vaccin, Johnson&Johnson”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe