Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Realitatea virtuală poate fi utilă în oncologie

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 13 august 2021

Tehnologia jocurilor poate avea aplicabilitate în domeniul medical, prin generarea unui set de date obţinute din analiza milioanelor de celule din organism.

Tehnologia Theia, numită astfel după zeiţa din mitologia greacă, este o platformă bazată pe realitatea virtuală, care permite explorarea și analiza seturilor de date tridimensionale, adnotate molecular, cu opţiunea de a extinde analiza și în funcţie de criteriul „timp”. Cercetătorii de la Cancer Research UK (CRUK) Cambridge Institute și-au propus să monitorizeze astfel evoluţia procesului tumoral, extinderea tumorală și rezistenţa la tratament, pentru a dezvolta instrumente de screening mai bune și noi opţiuni terapeutice.

 

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.06.28.448342v1

Etichete: Oncologie realitate virtuala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.