La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Strategia Naţională Actualizată de Raţionalizare a Spitalelor pe perioada 2011–2012. Documentul prevede măsuri care privesc reorganizarea sistemului spitalicesc, o finanţare sustenabilă, remodelarea cererii de servicii medicale, eficientizarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, dar şi o strategie coordonată pe resurse umane. (...)"> Reactualizarea strategiei de raţionalizare a spitalelor - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Reactualizarea strategiei de raţionalizare a spitalelor

de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII - apr. 1 2011
Reactualizarea strategiei de raţionalizare a spitalelor

   La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Strategia Naţională Actualizată de Raţionalizare a Spitalelor pe perioada 2011–2012. Documentul prevede măsuri care privesc reorganizarea sistemului spitalicesc, o finanţare sustenabilă, remodelarea cererii de servicii medicale, eficientizarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, dar şi o strategie coordonată pe resurse umane. (...)

   La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Strategia Naţională Actualizată de Raţionalizare a Spitalelor pe perioada 2011–2012. Documentul prevede măsuri care privesc reorganizarea sistemului spitalicesc, o finanţare sustenabilă, remodelarea cererii de servicii medicale, eficientizarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, dar şi o strategie coordonată pe resurse umane. Una dintre cele mai importante prevederi ale strategiei se referă la clasificarea spitalelor, proces demarat anul trecut de Ministerul Sănătăţii. Astfel, până la 1 iunie 2011, spitalele vor fi clasificate în cinci categorii, în funcţie de competenţe. Metodologia de clasificare a spitalelor s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul MS, iar după publicarea în Monitorul Oficial toate unităţile sanitare publice vor intra într-un proces de clasificare care se va desfăşura până la sfârşitul lunii aprilie. Conform actului normativ amintit, spitalele se vor clasifica pe cinci categorii, în funcţie de competenţe, după cum urmează: • categoria I – nivel de competenţă foarte înaltă • categoria II – nivel de competenţă înalt • categoria III – nivel de competenţă mediu • categoria IV – nivel de competenţă bazal • categoria V – nivel de competenţă limitat. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Ale titluri:
Noi investiţii la Fundeni
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe