Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reacția spitalului Victor Babeș, după ce un pacient a spus că i s-a cerut o taxă la camera de gardă

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 6 februarie 2020, ora 09:19
Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu joi, 6 februarie 2020, ora 09:19

Un pacient care a fost la începutul lunii la spitalul Victor Babeș pretinde că un consult la camera de gardă a unității medicale costă 50 de lei. Ziarul „Viața medicală” a făcut o solicitare către spital, pentru a cere un punct de vedere.

Bucureșteanul a postat pe o rețea de socializare un lung mesaj în care explica faptul la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a plătit un consult la camera de gardă. Alături de mesajul său se afla și o fotografie cu chitanța.

medic consult medical

„După trei zile în care m-am simțit rău, prezentând simptome de gripă azi, duminică, m-am prezentat la Camera de gardă pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și tropicale dr.Victor Babeș din București. Ajuns aici, am rămas perplex! Mi s-a cerut o taxă de 50 lei, primind asigurarea că, dacă voi fi internat, (Doamne ferește), mi se vor returna banii”, a scris bărbatul pe pagina de Facebook, făcând publică postarea.

ionita alexandru facebook

Ieri, la solicitarea ziarului „Viața medicală”, reprezentanții la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” ne-au transmis un document prin care explică ce în ce situație se achită contravaloarea consultului de specialitate.

„[…] serviciile medicale spitalicești se acordă asiguraților pe baza biletului eliberat de medicul de familie sau de către medicul de specialitate din unitățile sanitare ambulatorii, indiferent de forma de organizare. În situația în care pacientul se prezintă în unitatea noastră fără a avea un bilet de trimitere și fără ca problema medicală să se încadreze în categoria urgențelor medicale, achită contravaloarea consultului de specialitate.”

scanare victor babes document

Sursa foto: Facebook, Unsplash

Etichete: Spitalul de Boli Infectioase victor babes consult taxa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.