Newsflash
Știri

Reacția MS, după ce un secretar de stat a afirmat că iodura de potasiu nu va fi distribuită populației

de Florentina Ionescu - mai 17 2022
Reacția MS, după ce un secretar de stat a afirmat că iodura de potasiu nu va fi distribuită populației

Recent, un secretar de stat a declarat că pastilele de iodură de potasiu nu vor fi distribuite populației. Ministerul Sănătății a dat un comunicat prin care îl contrazice.

Referitor la distribuția comprimatelor de iodură de potasiu, Ministerul Sănătății a făcut aseară câteva precizări:

„Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear. Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia. Domnul secretar de stat Tiberiu Bradațan a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect.”

pastile-iodura-doctor

Amintim că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a afirmat zilele trecute într-o emisiune radio că pastilele de iodură de potasiu vor fi împărțite oamenilor numai în caz de incident nuclear, după ce medicii de familie au refuzat să împartă pilulele.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus la Europa FM că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică, scrie Digi24

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a spus Tiberius Marius Brădățan, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe