Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reacția ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, la decizia luată de managerul Spitalului din Găești

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 6 ianuarie 2021, ora 14:17

Zilele trecute a apărut pe rețelele de socializare un anunț făcut de managerul Spitalului din Găești, potrivit căruia puteau fi vaccinate în această unitate și persoane care nu sunt cadre medicale.

Presa a preluat informația publicată pe o rețea de socializare de managerul Spitalului din Găești, dr. Laurențiu Belușică. Acesta declarase ieri că oricine dorește acest lucru poate fi vaccinat împotriva COVID-19 cu dozele de vaccin rămase nefolosite la spital. 

V-ar putea interesa și: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cazul din Găești: „Nu este o tragedie” 

vlad voiculescu facebook

„Ce am înțeles eu de la DSP este că au vaccinat doar medici și personal medical, ceea ce este absolut conform cu legea. Eu cred așa: omul nu a greșit cu nimic, pentru că a vaccinat doar medici și personal medical. A respectat toate regulile și a fost dinamic, ceea ce este ok”, a declarat pentru HotNews.ro  ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Acesta a adăugat că, deși declarațiile făcute pe parcursul zilei de ieri de medicul Laurențiu Belușică se bat cap în cap: „El a declarat asta, dar a făcut altceva, a făcut ceea ce trebuia. Nu a chemat oameni de pe stradă la vaccinare, ci tot personal medical, din categoria înscrisă în etapa I de vaccinare”. 

Vlad Voiculescu, potrivit sursei citate, a concluzionat că declarațiile managerului Spitalului din Găești nu au nicio legătură cu faptele sale, „care sunt conforme”.

„Declarațiile domnului doctor dau de înțeles altceva decât ceea ce s-a întâmplat în realitate, iar ceea ce s-a întâmplat în realitate este conform cu strategia de vaccinare”, a mai spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Etichete: Vlad Voiculescu ministrul Sănătății ministrul sanatatii noul ministru al sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.