Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reacția CNCAV, după acuzațiile Federației „Solidaritatea Sanitară” din România

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 19 februarie 2021, ora 10:24

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a tras ieri un semnal de alarmă, transmițând autorităților să nu transforme campania de vaccinare împotriva COVID-19 în una de dezinformare.

La scurt timp după acest mesaj (textul integral este disponibil aici), CNCAV a transmis o reacție la comunicatul Federației. 

vaccin covid federatia solidaritatea sanitara CNCAV

„Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită în mod public Ministerului Sănătății (Ministerul Sănătăţii - România), Guvernului (Guvernul României) și Președintelui României (Klaus Iohannis) clarificarea informațiilor incorecte publicate de reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV RO Vaccinare) în data de 16.02.2021 privind impactul vaccinării anti-COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate și asistență socială”, se arată în comunicatul Federației „Solidaritatea Sanitară”, publicat pe o rețea de socializare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis o informare, drept răspuns la comunicatul Federației „Solidaritatea Sanitară”, mai ales după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la impactul vaccinării angajaților din domeniile Sănătate și Social.

„Conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, adoptată prin HG 1031/2020, campania de vaccinare a debutat în România la data de 27 decembrie 2020 și s-a adresat personalului medical din domeniile sănătății și social, aflat în prima linie în lupta împotriva SARS-COV-2. Menționăm că populația eligibilă din această etapă a fost stabilită în baza catagrafiei efectuate înaintea debutului campaniei de vaccinare și estimată la aproximativ 250.000 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin peste 224.000 de persoane, iar cu prima doză de vaccin peste 247.000 de persoane din Etapa I”, se arată în comunicatul CNCAV remis redacției.

La data de 15 februarie 2021, explică CNCAV, specialiștii grupului medical au realizat o primă evaluare a datelor colectate la nivel național, privind vaccinarea personalului medical din Etapa I, vaccinat cu doza I și doza a II-a de vaccin. Acestea au fost corelate cu Platforma Coronaforms, operaționalizată pentru raportarea cazurilor confirmate de infecție cu SARS-CoV-2.

Analiza a scos la iveală că în ultimele patru săptămâni, s-a înregistrat o scădere progresivă a cazurilor confirmate în rândul personalului medical, cu peste 87% față de ultima săptămână a anului 2020. CNCAV precizează că această scădere este dublă față de cea înregistrată în rândul populației generale, în aceeași perioadă de timp.

„CNCAV apreciază activitatea întregului corp medical din România implicat în gestionarea pandemiei la toate nivelurile sistemului de sănătate și salută efortul depus în tot acest timp, plătit chiar cu sacrificii de vieți omenești. Susținerea principiului transparenței și comunicarea optimă a datelor și informațiilor de interes au reprezentat și reprezintă deziderate prioritare, iar propagarea în spațiul public a aspectelor care pot afecta credibilitatea și încrederea opiniei publice față de CNCAV sunt de natură a induce în mod nejustificat confuzie în rândul populației generale asupra desfășurării procesului de vaccinare, într-un mediu favorabil și sigur”, au conchis reprezentanții grupului de comunicare al CNCAV.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: federatia solidaritatea sanitara Federatia „Solidaritatea Sanitara” Federația „Solidaritatea Sanitară” CNCAV campanie de vaccinare vaccinare covid-19 vaccinare covid romani vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.