Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rata de pozitivare la infecţia cu SARS-CoV-2 a crescut

Viața Medicală
L. Budin marţi, 22 martie 2022, ora 16:19

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că se observă o creştere a ratei de pozitivare a testelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Secretarul de stat a recomandat purtarea măştii sanitare în mijloacele de transport în comun şi la interior, unde sunt mai multe persoane, informează Agerpres.

testare-covidd

Puteţi observa că deja rata de pozitivitate, faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9% (...) a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească. A ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet se apropie de cifra unu, ceea ce susţine acea creştere a numărului de cazuri. (...) Se estimează fie menţinerea în acest platou sau chiar o uşoară creştere a numărului de cazuri”, a spus Adriana Pistol.

Potrivit acesteia, în Europa, în ultimele şapte zile s-a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Această uşoară creştere a numărului de cazuri ne face să revenim într-un mod insistent asupra respectării măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii le-a comunicat de fiecare dată şi care nu sunt extrem de dificile. Ar trebui să fie aplicate de toată lumea, (...) mă refer aici la igiena personală, (...) la evitarea aglomeraţiilor şi la portul măştii medicale mai ales în mijloacele de transport în comun, unde putem observa că lumea s-a relaxat”, a transmis secretarul de stat.

Etichete: adriana pistol secretar de stat ministerul sanatatii crestere rata pozitivare prevenire infectare coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.