Newsflash
Știri

Raport INSP: 31% din totalul deceselor de COVID-19, înregistrate în București și alte patru orașe

de Florentina Ionescu - oct. 28 2020
Raport INSP: 31% din totalul deceselor de COVID-19, înregistrate în București și alte patru orașe

INSP a dat publicității raportul săptămânal de supraveghere în ceea ce privește cazurile de COVID-19. Documentul conține datele raportate până la 25 octombrie.

Astfel, în săptămâna 19-25 octombrie, 35,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Cluj, Timiș, Iași si Mureș. De asemenea, 31% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Arad, Bacău, Prahova si Sibiu. 

raport saptamanal 25 oct

De la începutul pandemiei si pana in prezent, datele INSP arata ca 1 din 35 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical; 82,2% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,9% din decese au fost la bărbați; 95,7% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata. 

evolutie cazuri

În săptămâna anterioară, cele mai multe decese au fost înregistrate la grupele de vârstă: 60-69 ani, 70-79 de ani și la cei de peste 80 de ani. 

pondere cazuri

teste rt pcr

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe