Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: unii dintre cei cu variola maimuţei aveau boli cu transmitere sexuală

Viața Medicală
L. Budin luni, 11 iulie 2022, ora 11:35

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, dintre cele 14 cazuri de variola maimuţei înregistrate în România, unele aveau boli cu transmitere sexuală sau în antecedente.

Alexandru Rafila, citat de Agerpres, a spus că, până în prezent, toate cazurile de infectare din România au fost la bărbaţi.

cercetare-monkeypox

Unii dintre ei aveau boli cu transmitere sexuală, (...) sau aveau în antecedente sifilis, gonoree (...). Asta ne arată de fapt că aceşti oameni au un comportament la risc. Adică au parteneri sexuali pe care de fapt nu îi cunosc sau sunt întâmplători (...). Lucrul aceste creşte riscul de infectare, pentru că până la urmă ce s-a demonstrat până în momentul de faţă în marea majoritate a cazurilor a fost o boală cu transmitere sexuală. Acesta este adevărul. Calea de transmitere este diferită”, a declarat ministrul Sănătății, la un post de televiziune. 

Ministrul a recomandat „evitarea comportamentului la risc”:

Cu precizarea că la această boală, spre deosebire de alte boli cu transmitere sexuală, protecţia oferită de prezervativ este mult mai mică”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Începe noul val: șase copii internaţi cu COVID-19 în Timișoara

Etichete: declaratii alexandru rafila pacienti cu variola maimutei boli cu transmitere sexuala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.