Newsflash
Știri

Rafila: medicii de familie trebuie să participe la efortul de testare COVID-19

de L. Budin - ian. 31 2022
Rafila: medicii de familie trebuie să participe la efortul de testare COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel către medicii de familie, ca să participe la efortul pe care personalul din sistemul sanitar îl face, în contextul pandemiei.

El a precizat că suma alocată în 2022 pentru acest domeniu va creşte cu 22%, informează Agerpres.

test-covid-bun

Fac un apel din nou către medicii de familie, către organizaţiile profesionale ale medicilor de familie, către Colegiul Medicilor din România, să încerce să înţeleagă că este vorba despre o responsabilitate profesională şi de un parteneriat în folosul populaţiei”, a spus ministrul Sănătății, la inaugurarea centrului de evaluare COVID-19 de la SUUB.

În momentul de faţă, există circa 3.800 de contracte de testare cu cabinetele medicilor de familie, a reamintit ministrul.

Cred că, dacă ajungem ca fiecare cabinet să testeze în fiecare zi măcar zece persoane care sunt simptomatice sau care au fost contacţi apropiaţi ai persoanelor infectate, ar fi un foarte mare câştig. Până în momentul de faţă, media este mult mai mică - sunt două teste care se efectuează în medie la cabinetele medicilor de familie. Aşa cum am promis, i-am ajutat împreună cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. (...) Aşteptăm ca şi dânşii să participe la acest efort pe care personalul medical îl face în folosul cetăţenilor”, a spus Alexandru Rafila.

Centrele ambulatorii de evaluare vor funcţiona mult mai bine dacă medicii de familie ar putea să diagnosticheze pacienții şi ulterior să îi trimită pentru tratament pe cei care au mai mulţi factori de risc, scopul fiind de a reduce presiunea pe spitale și tratarea cât mai eficientă a bolii, a mai precizat ministrul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe