Newsflash
Știri

Rafila: e nevoie de introducerea în școli a educației pentru sănătate

de L. Budin - iun. 1 2022
Rafila: e nevoie de introducerea în școli a educației pentru sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, propune începerea demersurilor introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate.

Ministrul a subliniat că trebuie să demareze și pregătirea profesorilor care vor susţine aceste cursuri, informează Agerpres.

alexandru_rafila_ministru

Orele de educaţie pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiţi pentru acest lucru. (...) Îl provocăm şi pe domnul ministru Cîmpeanu (al Educaţiei - n.r.), cu această ocazie, pentru că tot e 1 Iunie şi să fie 1 Iunie 2022 ziua când declanşăm, dacă vreţi, o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru introducerea Educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede, care trebuie făcută de cadre didactice ce sunt instruite în acest scop, în principiu profesori de biologie, diriginţi. Noi le punem la dispoziţie cât de curând o curriculă de pregătire”, a afirmat Alexandru Rafila, cu ocazia unui eveniment organizat de Salvaţi Copiii România.

El a atras atenţia că educaţia pentru sănătate presupune un ansamblu de cunoştinţe din care nu trebuie să lipsească aspectele de natură emoţională.

Educaţia pentru sănătate nu se referă la un domeniu strict (...) discutăm numai despre educaţia sexuală sau despre igienă. Este vorba despre un ansamblu. Sănătatea emoţională este extrem de importantă şi nu numai pentru voi, ci şi pentru întreaga societate”, a punctat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că, de foarte multe ori, conflictele între copii sau cele între adulţi şi cei mici sunt cauzate de imperfecţiunea componentei emoţionale.

Alexandru Rafila: „Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe