Newsflash
Știri

Raed Arafat: „Vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem”

de Florentina Ionescu - oct. 23 2020
Raed Arafat: „Vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem”

La ședința de guvern din 22 octombrie, Raed Arafat i-a explicat premierului Ludovic Orban care sunt măsurile legate de unitățile de primiri urgențe luate în contextul pandemiei de COVID-19.

După cum a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, autorităţile au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea pacienţilor cu COVID-19.

raed arafat facebook

„La nivelul unităţilor de primiri urgenţe, în discuţiile şi cu colegii, pe care o să le avem inclusiv mâine (azi – n.red.), este creşterea capacităţii de ventilaţie, pentru a face faţă pacienţilor care ajung acolo, până la preluarea lor în secţiile de terapie intensivă. Noi avem capacitate de ventilaţie în toate unităţile de primiri urgenţe, dar ea este limitată, pentru că e gândită pentru altfel de activitate. Dar acum, dacă va creşte numărul, vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc, ca să putem să asigurăm îngirjirea bolnavului corect, până este preluat de secţiile de terapie intensivă, care pot la orice moment să nu aibă loc, să aşteptăm o oră-două-trei, şi atunci va trebui ca pacientul să fie îngrijit corect în unitatea de primiri urgenţe”, a declarat Raed Arafat în timpul ședinței de guvern de joi, 22 octombrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe