Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Raed Arafat: „Vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 23 octombrie 2020, ora 12:19

La ședința de guvern din 22 octombrie, Raed Arafat i-a explicat premierului Ludovic Orban care sunt măsurile legate de unitățile de primiri urgențe luate în contextul pandemiei de COVID-19.

După cum a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, autorităţile au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea pacienţilor cu COVID-19.

raed arafat facebook

„La nivelul unităţilor de primiri urgenţe, în discuţiile şi cu colegii, pe care o să le avem inclusiv mâine (azi – n.red.), este creşterea capacităţii de ventilaţie, pentru a face faţă pacienţilor care ajung acolo, până la preluarea lor în secţiile de terapie intensivă. Noi avem capacitate de ventilaţie în toate unităţile de primiri urgenţe, dar ea este limitată, pentru că e gândită pentru altfel de activitate. Dar acum, dacă va creşte numărul, vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc, ca să putem să asigurăm îngirjirea bolnavului corect, până este preluat de secţiile de terapie intensivă, care pot la orice moment să nu aibă loc, să aşteptăm o oră-două-trei, şi atunci va trebui ca pacientul să fie îngrijit corect în unitatea de primiri urgenţe”, a declarat Raed Arafat în timpul ședinței de guvern de joi, 22 octombrie.

Etichete: raed arafat sedinta de guvern ventilatie mecanica ventilatoare ventilator de suport respirator masuri covid-19


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.