Newsflash
Știri

Raed Arafat, atacat pentru Legea pentru epidemii și risc biologic

de Florentina Ionescu - iul. 17 2020
Raed Arafat, atacat pentru Legea pentru epidemii și risc biologic

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a postat azi-noapte pe o rețea de socializare un mesaj lung, în care subliniază că au început atacurile împotriva acestei legi și împotriva lui.

Seara trecută, explică dr. Raed Arafat, s-a votat Legea pentru epidemii si risc biologic, care permite luarea unor măsuri în contextul generat de COVID-19 în țara noastră.

raed arafat facebook oug reactie

„Multe dicuții, multe dezbateri și în final avem o legislație care să permită luarea unor măsuri în lupta împotriva SARS-COV 2. Nici nu s-a publicat Legea și au început atacurile împotriva ei și a persoanei mele parcă eu sunt cel care a scris-o singur, a dezbătut-o singur și a votat-o singur. Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ și orice este neplăcut în relație cu COVID-19 este evidentă, mai ales în ultima perioadă”, a scris șeful DSU pe pagina oficială de Facebook.

Șeful DSU a amintit în mesajul său că au fost persoane care au lansat diverse acuzații, iar unele guri au spus „că dr. Arafat va controla totul după ce se promulgă Legea! Chiar așa? Au votat toți o Lege care dă putere absoluta dr-lui Arafat? Doar o citire atentă a Legii poate clarifica cititorului ce pârghii de control sunt și ce face fiecare persoană sau instituție”, a subliniat Raed Arafat.

Acesta a oferit și câteva exemple din Legea pentru epidemii și risc biologic, pe care le redăm mai jos.

raed arafat postare Facebook

„În concluzie, Legea nu dă puteri supreme nici dr.-ului Arafat și nici unei alte persoane. Doar că aceasta ne permite să putem acționa prompt și să putem lua decizii bazate pe analize și recomandări fără pierdere de timp. Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz și nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezintă o încercare de dezinformare a populației și de a menține în continuare un curent de opinie negativ față de orice acțiune luată la nivel de autorități”, a conchis Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat că problema COVID-19 este una complexă și că este necesara colaborarea dintre autorități și populație, amintind că immportante sunt „informarea corectă și ignorarea minciunilor și a știrilor ce nu pot fi confirmate din surse credibile!”.


Notă autor:

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe