Newsflash
Știri

Raed Arafat a asistat la prima decolare a elicopterului Black Hawk pentru situații de urgență

de Dorina Novac - aug. 19 2022
Raed Arafat a asistat la prima decolare a elicopterului Black Hawk pentru situații de urgență

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a efectuat o vizită de lucru în Polonia, la invitația firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor.

elicopter

„În data de 18 august 2022, șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, au efectuat o vizită de lucru în Polonia, la invitația firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și: Un heliport pentru cazurile medicale urgente va fi contruit la Botoșani

Vizita a avut ca obiectiv principal asistarea la prima decolare a elicopterului Black Hawk de intervenții în situații de urgență, respectiv, primul test pe care îl execută un astfel de aparat de zbor gândit și proiectat în scopul salvării de vieți omenești, în situații complexe.

Raed Arafat

„Totodată, în cadrul vizitei, au fost prezentate în detaliu caracteristicile tehnice, dar și funcțiile deținute de aceste aparate de zbor, care odată intrate în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., vor contribui la creșterea calității de răspuns în situații de urgență și oferirea unui serviciu de calitate, la standarde înalte, tuturor cetățenilor”, informează sursa citată.

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de stadiul de realizare a proiectului privind livrarea celor 6 aparate de zbor, ele fiind în acest moment în curs de fabricație.

Potrivit DSU, în cadrul întâlnirii au fost purtate discuții pentru o eventuală semnare privind achiziția unui alt elicopter (al șaptelea elicopter mediu-greu Black Hawk) care ar fi destinat mai multor tipuri de intervenții pe specificul atribuțiilor Ministerului Afacerilor Interne.

Detaliile privind semnarea contractului subsecvent de achiziție a celui de al șaptelea elicopter mediu-greu, tot prin fonduri europene nerambursabile, se vor discuta în perioada care urmează.

„Având în vedere dotarea de ultimă generație a aparatelor de zbor, personalul structurilor IGAv a parcurs deja un stagiu de pregătire în Statele Unite ale Americii, fiind astfel finalizate cursurile teoretice și instrucția pe simulator. Totodată, pregătirea personalului va continua cu probele practice, în vederea familiarizării cu tehnica specifică”, menționează DSU.

DSU mai precizează că în cursul ultimului an, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare, IGSU și IGAv au reușit să încheie contracte ferme pentru livrare de echipamente și tehnică de intervenție în situații de urgență care depășesc ca sumă 400 milioane  de euro, finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe