Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Radiografia leadershipului medical

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 23 noiembrie 2018
Zeci de speakeri din sfera sănătăţii au încercat să redea esenţa leadershipului medical și să integreze importanţa lui în contextul actual.
 
Sunt sau ar trebui ca medicii să fie lideri? În jurul acestei întrebări s-a conturat concluzia primei ediţii a Leaders in Healthcare România, desfășurată joi, 15 noiembrie, la București. Răspunsul generat de dezbaterile care s-au întins pe parcursul întregii zile este unul afirmativ, însă, pentru a realiza performanţă din această postură, medicii ar trebui să ţină cont că există o singură constantă valabilă în această profesie – schimbarea.
Medicii trebuie să aibă o atitudine empatică faţă de pacienţii lor și să nu îi trateze ca pe niște cifre din codul afecţiunilor; trebuie să își îmbunătăţească abilităţile de comunicare și de relaţionare cu pacienţii constant, mai ales în contextul îmbătrânirii populaţiei. De asemenea, trebuie să accepte să integreze ultimele tehnologii în practica lor, să se consulte și să facă schimb de know-how cu oamenii din echipa lor. Nu în ultimul rând, medicii care își doresc să fie lideri sunt și adevăraţi „influenceri”, care pot influenţa comunitatea prin educare, folosind instrumente precum mediul digital și canalele de social media.
Peste 120 de participanţi (medici, rezidenţi, studenţi la medicină, dar și persoane implicate în managementul unor clinici, specialiști în HR și comunicare medicală, coordonatori de echipe, jurnaliști din domeniul sănătăţii și tineri antreprenori) au asistat la prezentări și discuţii deschise de tip panel susţinute de 25 de speakeri din sfera medicală, lideri în sănătate și în ariile lor de activitate. Leaders in Healthcare România este o iniţiativă MEDIjobs și MedicHub.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC