Newsflash
Știri

Radiografia leadershipului medical

de Dan Dumitru MIHALACHE - nov. 23 2018
Radiografia leadershipului medical
Zeci de speakeri din sfera sănătăţii au încercat să redea esenţa leadershipului medical și să integreze importanţa lui în contextul actual.
 
Sunt sau ar trebui ca medicii să fie lideri? În jurul acestei întrebări s-a conturat concluzia primei ediţii a Leaders in Healthcare România, desfășurată joi, 15 noiembrie, la București. Răspunsul generat de dezbaterile care s-au întins pe parcursul întregii zile este unul afirmativ, însă, pentru a realiza performanţă din această postură, medicii ar trebui să ţină cont că există o singură constantă valabilă în această profesie – schimbarea.
Medicii trebuie să aibă o atitudine empatică faţă de pacienţii lor și să nu îi trateze ca pe niște cifre din codul afecţiunilor; trebuie să își îmbunătăţească abilităţile de comunicare și de relaţionare cu pacienţii constant, mai ales în contextul îmbătrânirii populaţiei. De asemenea, trebuie să accepte să integreze ultimele tehnologii în practica lor, să se consulte și să facă schimb de know-how cu oamenii din echipa lor. Nu în ultimul rând, medicii care își doresc să fie lideri sunt și adevăraţi „influenceri”, care pot influenţa comunitatea prin educare, folosind instrumente precum mediul digital și canalele de social media.
Peste 120 de participanţi (medici, rezidenţi, studenţi la medicină, dar și persoane implicate în managementul unor clinici, specialiști în HR și comunicare medicală, coordonatori de echipe, jurnaliști din domeniul sănătăţii și tineri antreprenori) au asistat la prezentări și discuţii deschise de tip panel susţinute de 25 de speakeri din sfera medicală, lideri în sănătate și în ariile lor de activitate. Leaders in Healthcare România este o iniţiativă MEDIjobs și MedicHub.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe