Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Provocări în domeniul farmaceutic

Viața Medicală
Bianca PÂNZARU vineri, 23 noiembrie 2018
O dată cu înaintarea în vârstă, la nivelul organismului apar modificări care au drept consecinţă polimedicaţia, adică o expunere la riscul reacţiilor adverse, implicit la scăderea calităţii vieţii. Printre aceste modificări, deseori la nivel osos, se constată prezenţa osteoporozei, astfel că suplimentele cu vitamina D devin necesare și obligatorii.
Un studiu la nivel mondial, realizat pe femei aflate la menopauză și diagnosticate cu osteoporoză, a înregistrat deficitul de vitamina D în funcţie de localizarea geografică. Astfel, s-a concluzionat că ponderea hipovitaminozei D este de peste 50% în toate zonele geografice, o valoare mai ridicată, de 82%, înregistrându-se în Orientul Mijlociu, a explicat farm. dr. Emil Ștefănescu în cadrul Conferinţei Naţionale de Farmacie, desfășurată de curând în Capitală.
Reuniunea interdisciplinară a fost organizată de Colegiul Farmaciștilor din România, Asociaţia Medicală Română și Societatea de Știinţe Farmaceutice din România, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Noutăţile în medicaţia diferitelor patologii, interacţiunile medicamentoase și medicamentele contrafăcute au reprezentat principalele teme de dialog abordate în cadrul programului știinţific.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC