Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Protecţie cerebrovasculară în TAVI

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 27 martie 2020

A fost aprobat în Europa un dispozitiv care scade riscul de apariţie a evenimentelor cerebrale embolice la pacienţii trataţi prin implantare transcateter de valvă aortică (TAVI) sau prin alte proceduri de cardiologie  intervenţională.

poza 3 - sursa Medgadget
Sursa: Medgadget

Aceste proceduri minim invazive pot duce la mobilizarea plăcilor de aterom în teritoriul vascular parcurs prin intermediul cateterelor.

Dispozitivul aprobat, TriGUARD, este alcătuit din nitinol și are forma unui dom de plasă, menit să acopere și să protejeze zonele de emergenţă a celor trei ramuri vasculare care se desprind din arcul aortic. Dispozitivul flexibil este introdus prin abord transfemural, prin puncţionarea unei artere femurale, și se poziţionează singur la nivelul arcului aortic, ajustându-se anatomiei pacientului. Eficienţa sa a fost testată prin studiul REFLECT.

Compania producătoare, cu sediul în Israel, va depune în curând documentaţia pentru obţinerea aprobării din partea FDA, dispozitivul lor fiind singurul disponibil pe piaţă în acest moment care oferă protecţie pentru toate ramurile ce se desprind din arcul aortic. Un dispozitiv similar aflat în curs de aprobare în Europa este ProtEmbo, realizat în Germania.

Etichete: embolie cerebrală, avc, risc, TAVI, interventional, TriGUARD

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC