Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Promoţia prof. dr. Ion Juvara are liber la studii

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 17 octombrie 2014
   Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti şi-a deschis porţile pentru anul universitar 2014–2015, printr-o ceremonie la care au participat personalităţi marcante ale acestei instituţii, preşedintele Academiei Române, ministrul sănătăţii, studenţi etc.
   Festivitatea a fost deschisă de academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii, care a urat bun venit bobocilor şi i-a atenţionat că şi-au ales o profesie „pentru care va trebui să înveţe o viaţă întreagă“. Citându-l pe Petre Ţuţea, care spunea că medicina este o artă, o artă a vindecării care nu are nicio limită, rectorul UMF Bucureşti le-a transmis proaspeţilor studenţi că au reuşit să acceadă la o universitate şi îmbrăţişează o profesie care nu are nicio limită, dar „din care puteţi face o artă indiferent de specialitatea pe care o veţi aborda în viitor“.
   Şi pentru că „a intrat în tradiţia universităţii“ ca fiecărei promoţii, în prima zi a anului universitar, să i se acorde un nume, „un nume prestigios, un nume al unui profesor, al unei personalităţi din universitatea noastră, care prin activitatea sa a înscris Universitatea în pagina de aur fie a învăţământului universitar, fie a celui medical, fie a ambelor“, acad. Sinescu a denumit promoţia 2014 promoţia prof. dr. Ion Juvara, în onoarea reputatului medic, „prieten şi coleg de promoţie cu George Emil Palade – laureat al Premiului Nobel pentru Medicină“. Profesorul Juvara este George Emil Palade al chirurgiei româneşti şi al chirurgiei internaţionale, mai spunea rectorul Ioanel Sinescu.
   În cuvântul său, acad. Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române, a amintit că în cei 157 de ani de existenţă a şcolii româneşti de medicină şi farmacie, 85 de profesori ai acesteia au fost membri ai Academiei Române.
   Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi el absolvent al acestei universităţi, consideră că actualii profesionişti din sănătate pot schimba sistemul medical românesc împreună cu cei care, în prezent, se află pe băncile facultăţilor. El i-a îndemnat pe studenţi să nu se bazeze niciodată numai pe noroc: „Norocul la medicină contează mai puţin, contează foarte mult studiul şi pregătirea. Aţi ales, practic, cea mai altruistă dintre meserii. Meseria de medic presupune de multe ori sacrificii şi foarte mult timp departe de familie, dar satisfacţia profesională nu se poate compara cu nimic din ceea ce rezultă din alte meserii“.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.