Newsflash
Știri

Proiect special pentru copiii abandonați, seropozitivi și cu dizabilități fizice și psihice

de Dorina Novac - feb. 8 2022
Proiect special pentru copiii abandonați, seropozitivi și cu dizabilități fizice și psihice

Asociația Zi de Bine susține proiectul „A-Casă la Singureni” – un proiect special pentru copiii abandonați, seropozitivi și cu diferite dizabilități fizice și psihice.

Asociația Zi de Bine se alătură Fundației „Bambini in Emergenza” și renovează una dintre căsuțele de tip familial din centrul Bambini, Casa Andreea, din comuna Singureni, județul Giurgiu.

Asociația Zi de Bine

Căsuța este un loc în care copiii abandonați vor beneficia de îngrijirea și asistența fundației, vor primi dragoste, educație și nu în ultimul rând, recuperare în dezvoltare.

„Casa poartă numele unui copil, a cărui fotografie a făcut înconjurul lumii în anii 1990. În poză era Andreea, o fetiță în vârstă de trei ani la vremea aceea, bolnavă de SIDA, abandonată, printre mulți alți copii. Jurnalistul italian Mino Damato și-a propus să vină în România și să o adopte. Aici a descoperit sute de alți copii infectați cu HIV, care trăiau în spitale. Pentru ei a fondat Bambini in Emergenza și a amenajat, la Singureni, un adevărat sătuc în care au fost îngrijiți până astăzi sute de copii abandonați”, se arată într-un comunicat.

Prin „A-Casă la Singureni” Asociația Zi de Bine va renova căsuța Andreea și o va adapta nevoilor de astăzi, astfel încât să poată primi inclusiv copii în fotoliu rulant.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 30.000 de euro.

„Povestea extrem de emoționantă a Fundației Bambini in Emergenza ne învață lecția empatiei și a iubirii necondiționate. Ne arată de ce este atât de important să ascultăm, înainte de a judeca și de ce este necesar să întindem o mână de ajutor. Acest proiect reprezintă mai mult decât renovarea unei căsuțe, înseamnă sprijin, prietenie, omenie și mai presus de toate, alinare pentru copiii bolnavi și abandonați”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Timp de 25 de ani, căsuțele de lemn de tip familial au primit și au crescut copii care nu mai erau acceptați în nicio altă parte, copii cu HIV, abandonați în spitale. Și în prezent, copiii sunt crescuți cu căldură de personalul fundației, dar și de măicuțe franciscane care le sunt alături încă din anii 1990.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe