Newsflash
Știri

Proiect pilot inedit: cum puteți asculta vocea profesorului Grigore T. Popa

de Florentina Ionescu - aug. 19 2022
Proiect pilot inedit: cum puteți asculta vocea profesorului Grigore T. Popa

Pe o pagină de pe o cunoscută rețea socială puteți asculta un fragment din „Jurnalul unui savant român în America”, autorul fiind Grigore T. Popa.

Grigore T. Popa (1892 – 1948) a fost medic, anatomist, a descoperit și descris, împreună cu cercetătoarea australiană Una Lucy Fielding, în 1930, sistemul port hipotalamo-hipofizar. 

vocea lui grigore t popa

El a fost profesor de anatomie și decan al Facultăților de Medicină din Iași și București; prorector al Universităţii Mihăilene, prim-epitrop al Epitropiei Spitalului „Sf. Spiridon” Iași; preşedinte al Societății de Medici şi Naturalişti din Iaşi. Antreprenor social, orator.

A fost publicist, eseist, prozator, traducător; director al revistei Însemnări ieșene. Membru corespondent al Academiei Române, membru titular al Academiei de Medicină. (sursa)

Acum, prin intermediul unui proiect pilot, vocea profesorului Grigore T. Popa poate fi ascultată în mediul online.

„Ascultă vocea! Un proiect pilot în care redăm celor de astăzi poveștile celor de ieri - în format audio. În premieră ascultați un fragment din «Jurnalul unui savant român în America» - autor: Grigore T. Popa. Fragmentul pe care îl ascultați este un text scris în anul 1925 - în Statele Unite ale Americii - de tânărul Grigore Popa. Distribuiți acest material audio pentru ca și alții să afle poveștile de viață ale unui om remarcabil.”, a scris cel care administrează pagina de Facebook Grigore T. Popa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe