Newsflash
Știri

Proiect de ordin privind criteriile după care va fi evaluat managerul spitalului public

de Florentina Ionescu - oct. 21 2022
Proiect de ordin privind criteriile după care va fi evaluat managerul spitalului public

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de Ordin privind criteriile de performanță pe baza cărora se face evaluarea anuală a activității managerului spitalului public.

Pe pagina www.ms.ro, secțiunea Transparență Decizională, a fost pus în dezbatere publică proiectul de Ordin privind criteriile de performanță pe baza cărora se efectuează evaluarea anuală a activității managerului spitalului public, în urma căreia contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen. 

manager spital evaluare ms
Fotografie de la RODNAE Productions: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/camera-incapere-diagnostic-medic-6129049/

Criteriile de performanță sunt reprezentate de indicatori de management ai resurselor umane, indicatori de utilizare a serviciilor, indicatori economico-financiari și de calitate.

Proiectul de act normativ cuprinde o serie de noi măsuri care vor introduse în cadrul indicatorilor de management, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Citiți și: CNAS: clarificări privind pachetul de prevenție 40+ 

Astfel, în criteriile care vizează managementul resurselor umane va fi introdus un nou indicator care va reflecta gradul de ocupare cu personal specializat a serviciului/ compartimentului de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Indicatori introduși

Tot ca o noutate, în indicatorii de utilizare a serviciilor va fi introdus un indicator care va reflecta numărul spitalizărilor de zi raportat la numărul total de spitalizări.

În ceea ce privește indicatorii de calitate, au fost introduși indicatori care iau în calcul dacă unitatea a fost sancționată pe motive igienico- sanitare, dar și indicatori ce privesc rata de screening pentru germeni cu risc epidemic (Enterobacterii rezistente la carbapenem, Enterococi rezistenți la vancomicina, Enterobacterii producătoare de betalactamaze cu spectru extins) la pacienții internați în secțiile ATI, oncologie, hematologie, precum și realizarea anuală a unui studiu de prevalență de moment a infecțiilor nosocomiale și a consumului de antibiotice pe baza metodologiei elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Se va ține seama și de rata de conformitate cu administrarea unei doze unice de antibiotic în profilaxia antibiotică perioperatorie constatată la studiul de prevalență de moment, se arată în comunicat.

Evaluarea anuală efectuată pe baza criteriilor de performanță se face prin raportare la indicatorii de performanță asumați prin contractul de management.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe