Newsflash
Știri

Proiect CGMB: investiții pentru creşterea securităţii la incendiu în spitale

de L. Budin - apr. 27 2022
Proiect CGMB: investiții pentru creşterea securităţii la incendiu în spitale

Proiecte de peste 80 de milioane de lei, pentru creşterea securităţii la incendiu în 9 spitale din Capitală, se dezbat joi, 28 aprilie, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectele prevăd lucrări la instalaţii electrice, de ventilaţie, de tratare a aerului, la infrastructura de fluide medicale, precum şi montarea de sisteme de alarmare în legătură cu incendiul şi concentraţia de oxigen pentru spitalele Sfântul Ştefan, Colţea, de Nefrologie Dr. Carol Davila, Prof. Dr. Alexandru Obregia, Sf. Maria, Dr. Victor Babeş, Dr. Ion Cantacuzino, Nicolae Malaxa şi Colentina, informează Agerpres

incendiu-spital22

În proiectele de hotărâre, se face referire la pandemie și la criza sanitară „fără precedent”.

În sprijinul unei abordări coerente a crizei de sănătate publică rezultată, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile şi, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienţii care necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide mecanice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de detectoare semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală şi detecţie oxigen, în vederea obţinerii unui răspuns în timp util şi eficient al sistemului medical public la criza COVID-19”, se arată în proiectul de hotărâre. 

Secţie pentru mari arşi, inaugurată la SCJU Craiova

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe