Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Program pentru echilibrul psihologic al familiilor cu copii afectați de cancer

Viața Medicală
L. Budin vineri, 14 octombrie 2022, ora 12:52

Sanofi Consumer HealthCare România și Asociația Magic au dat startul unui amplu program de sprijinire emoțională a părinților care sunt nevoiți să gestioneze un diagnostic dur al copiilor lor.

Peste 4.000 de familii vor beneficia de sprijin psihologic specializat, precum și de consultanță din partea unui medic oncolog. De asemenea, compania a făcut o donație de 15.000 euro Asociației Magic pentru continuarea programului de susținere dedicat copiilor și tinerilor afectați de cancer, se arată într-un comunicat.

Sanofi _Asociatia Magic

Traversarea unor momente dificile aduce cu sine multă îngrijorare, întrebări la care nu avem totdeauna un răspuns și un nivel foarte ridicat de stres. Cu atât mai mult, atunci când în familie apare o situație medicală gravă, mai ales în cazul unui copil, șocul emoțional și nivelul de stres la care sunt expuși părinții ating cote inimaginabile, fapt ce afectează implicit și starea emoțională a copiilor. Este o realitate greu de gestionat, însă poate fi ținută sub control cu sprijin specializat astfel încât toată atenția familiei să se concentreze asupra refacerii stării de sănătate fizică a copilului, într-un mediu prielnic. Pentru că echilibrul părinților le oferă copiilor echilibrul de care au nevoie”, a declarat dr. Iulia Roșian, General Manager Consumer HealthCare – Sanofi Romania & Moldova.

Proiectul a demarat cu un eveniment în București, la care au participat circa 40 de părinți și copii invitați de Asociația Magic.

Evenimentul a fost foarte util pentru părinți, care au putut interacționa cu psihologul și cu ceilalți părinți cu probleme similare, dar și plăcut și distractiv pentru copii, iar voluntarii au adus cu siguranță un plus de energie pozitivă și optimism. Cu sprijinul Sanofi, alte mii de familii vor putea accesa online resursele valoroase împărtășite de doi specialiști cheie în procesul de recuperare: medicul pediatru psiholog și medicul pediatru oncolog”, a spus Andreea Brînzoiu, membru fondator și vicepreședinte Asociația Magic.

Numărul unic pentru copii abuzaţi a înregistrat 90.000 de apeluri în 11 luni

Etichete: sanofi si asociatia magic debut program sprijinire emoționala copii cu cancer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.