Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Program de creștere a competențelor profesioniștilor din domeniul tuberculozei

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 6 decembrie 2019, ora 11:42

Peste 1.300 de specialiști vor fi beneficiarii unui program de formare medicală în domeniul supravegherii și controlului tuberculozei, organizat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Dintre aceștia, 36 vor participa la activități de schimb de bune practici și schimburi de experiență în state membre ale Uniunii Europene.

Institutul de Pneumoftziologie „Marius Nasta” derulează un program de formare pentru 1.320 de specialiști care au preocupări în domeniul tuberculozei, angajați în sistemul public de sănătate. Totul se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea controlului tuberculozei în România prin creșterea competențelor profesioniștilor din domeniul TB” cu finanțare europeană, implementat pe perioada a trei ani (decembrie 2017 - decembrie 2020).

Program Tuberculoza

Printre cei vizați sunt medicii pneumologi, medicii de familie, chimiștii medicali, biochimiștii, asistenții medicali, asistenții de laborator. Cursurile sunt susținute de formatori medici cu experiență în domeniu tuberculoză (TB), au o durată de 24 ore, sunt gratuite și creditate EMC.

Schimburi de experiență transnaționale

Începând cu luna martie 2020, în cadrul proiectului vor fi organizate 20 de sesiuni de cursuri care se vor derula pe durata întregului an, calendarul urmând a fi publicat pe website-ul proiectului www.controltb.ro. În plus, 36 de persoane (24 specialiști medici și 12 medici de familie) vor participa la schimb de bune practici și schimburi de experiență, în contextul acțiunilor de cooperare transnațională, în state membre ale Uniunii Europene.

Pentru a putea participa la schimburile de experiență, medicii pneumologi și cei de laborator trebuie să fi absolvit cursul, să fie angajați într-o instituție medicală publică și să fie implicați în Programul național de prevenire, supraveghere și control al TB. Medicii de familie ar trebui să fie în relație contractuală cu Casa de asigurări de sănătate, să fi absolvit cursul organizat în cadrul proiectului și să fie implicați în furnizarea de servicii medicale în domeniul prevenirii, supravegherii și controlului TB. În urma depunerii dosarelor de candidatură cele 36 de persoane vor fi selectate de o comisie de evaluare.

Sursa foto: www.controltb.ro

Etichete: tuberculoza prevenire control program de formare schimb de experienta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC