Newsflash
Știri

Prof. Rafila: în UE sunt anual 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale

de Florentina Ionescu - iul. 31 2020
Prof. Rafila: în UE sunt anual 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat ieri într-o conferință de presă că abuzul de antibiotice şi dozajul necorespunzător generează rezistenţă.

Dr. Alexandru Rafila a punctat că în următorii 30 de ani rezistența la antibiotice ar putea deveni principala ameninţare la adresa omului. El a precizat, totodată, că „Suntem, practic, într-o luptă permanentă cu diverse microorganisme ca să putem să supravieţuim”, potrivit AGERPRES.

alexandru rafila

Lupta împotriva antibiorezistenţei presupune un efort financiar uriaş, a ținut să precizeze președintele Societății Române de Microbiologie.

„În UE, în fiecare an, avem 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale, avem 35.000 de decese din cauza acestui lucru. (...) Trebuie să evităm infecţiile sistemice cu germeni multirezistenţi şi, în acest fel, costurile îngrijirilor de sănătate vor scădea şi vom evita ca aceşti germeni multirezistenţi să ajungă în mediul comunitar şi să devină cauza infecţiilor banale”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe