Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Dan Mircea Enescu, ales preşedinte al Consiliului Naţional al Siguranţei Pacientului

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 1 octombrie 2021, ora 12:10

Consiliul Național al Siguranței Pacientului (CNSP), organism de specialitate, consultativ, fără personalitate juridică, neremunerat, și-a ales, în cadrul Adunării Generale, președintele și membrii Biroului Executiv.

Președinte al CNSP a fost ales prof. dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale.

Prof. dr. Dan Mircea Enescu

„În cadrul Biroului Executiv al C.N.S.P. în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Ștefan Răduț, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice ( COPAC); Rozalina Lăpădatu, Alianța Pacienților Cronici din România (APCR); Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Societatea Română de Endocrinologie (SRE); Conf. Univ. Dr. Dana-Lucia Stănculeanu, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) și Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch, Asociația Națională de Îngrijiri Paliative (ANIP)”, se arată într-un comunicat de presă.

Din componența Consiliului fac parte reprezentanți ai societăților științifice și profesionale medicale, structuri asociative ale pacienților, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, precum și alți profesioniști din sănătate.

„CNSP a fost constituit potrivit prevederilor art. 6 lit. k) din Legea nr. 185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, având ca scop dezvoltarea culturii siguranței pacientului în sistemul sanitar, pentru asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate”, se mai arată în comunicat.

Principalele obiective ale Consiliului sunt formarea și implementarea culturii siguranței pacientului în rândul profesioniștilor din sănătate; formarea și implementarea culturii calității și siguranței serviciilor de sănătate în rândul pacienților și aparținătorilor; activități de cercetare specifice asigurării calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

Etichete: Consiliul National al Sigurantei Pacientului CNSP COPAC

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.