Newsflash
Știri

Prof. dr. Dan Mircea Enescu, ales preşedinte al Consiliului Naţional al Siguranţei Pacientului

de Dorina Novac - oct. 1 2021
Prof. dr. Dan Mircea Enescu, ales preşedinte al Consiliului Naţional al Siguranţei Pacientului

Consiliul Național al Siguranței Pacientului (CNSP), organism de specialitate, consultativ, fără personalitate juridică, neremunerat, și-a ales, în cadrul Adunării Generale, președintele și membrii Biroului Executiv.

Președinte al CNSP a fost ales prof. dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale.

Prof. dr. Dan Mircea Enescu

„În cadrul Biroului Executiv al C.N.S.P. în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Ștefan Răduț, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC); Rozalina Lăpădatu, Alianța Pacienților Cronici din România (APCR); Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Societatea Română de Endocrinologie (SRE); Conf. Univ. Dr. Dana-Lucia Stănculeanu, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) și Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch, Asociația Națională de Îngrijiri Paliative (ANIP)”, se arată într-un comunicat de presă.

Din componența Consiliului fac parte reprezentanți ai societăților științifice și profesionale medicale, structuri asociative ale pacienților, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, precum și alți profesioniști din sănătate.

„CNSP a fost constituit potrivit prevederilor art. 6 lit. k) din Legea nr. 185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, având ca scop dezvoltarea culturii siguranței pacientului în sistemul sanitar, pentru asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate”, se mai arată în comunicat.

Principalele obiective ale Consiliului sunt formarea și implementarea culturii siguranței pacientului în rândul profesioniștilor din sănătate; formarea și implementarea culturii calității și siguranței serviciilor de sănătate în rândul pacienților și aparținătorilor; activități de cercetare specifice asigurării calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe