Newsflash
Știri

Proces educațional online la UMF „Carol Davila”

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 15 2020
Proces educațional online la UMF „Carol Davila”

UMF „Carol Davila” a stabilit metodologia pentru examinarea studenților în vederea finalizării anului universitar 2019-2020, după ce, începând cu 9 martie, cursurile și lucrările practice s-au desfășurat exclusiv online ca urmare a pandemiei de COVID-19.

UMF „Carol Davila” a pus la dispoziția comunității academice o platformă completă de e-learning ce conține aplicații electronice pentru desfășurarea procesului educațional online. În perioada desfășurării procesului didactic online, cadrele didactice au organizat sesiuni virtuale de curs, lucrări practice și/sau stagii prin tele- sau video-conferință și/sau interacțiune prin chat/mesaje electronice.

Lucrările practice s-au desfășurat în mediul online și au inclus studii de caz, prezentări de proceduri terapeutice, video-transmisii din sala de operație, prin prezentări de cazuri clinice sau animații 3D, în conformitate cu tematica prevăzută în fișele de disciplină.

Metodologia aprobată săptămâna trecută reglementează pe lângă desfășurarea activității didactice online și procesul de examinare. În aceeași sesiune se vor evalua ambele componente, teoretică și practică. Examinarea se va desfășura sub formă de examen oral sau grilă. Modul de examinare va fi uniform pentru disciplinele care predau aceeași materie. Studenților li se va comunica data examinării prin intermediul adreselor de e-mail.

prof.dr.ViorelJinga2

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF a afirmat că nu au fost probleme deosebite în desfășurarea cursurilor online, însă în opinia sa, ele „nu pot substitui modelul tradițional al desfășurării procesului educațional. Dar experiența obținută va ajuta la organizarea conferințelor științifice ulterioare și chiar a unor cursuri postuniversitare, fără a mai deplasa cursanții la București.”

Cât despre tezele de doctorat, cele de abilitare și celelalte examene din cadrul UMF, până la sfârșitul anului universitar 2019 - 2020, susținerea se va desfășura online. În ceea ce privește examenul de admitere la studiile universitare de doctorat, până în acest moment metodologia nu a suferit modificări. Însă situația se poate schimba, în funcție de măsurile recomandate de autorități.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe