Newsflash
Știri

Probleme tehnice la platforma pentru programarea vaccinării împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - ian. 18 2021
Probleme tehnice la platforma pentru programarea vaccinării împotriva COVID-19

Începând de vineri seară, de la ora 18.00, platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ a devenit disponibilă și a putut fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Autoritățile anunțau tot vineri, 15 ianuarie, că procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

platforma de programare pentru vaccinarea impotriva COVID-19

STS preciza faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice.

„Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze”, explicau zilele trecute reprezentanții STS.

În weekendul acesta, însă, platforma a avut unele probleme, iar românii care au încercat să se programeze în vederea vaccinării împotriva COVID-19 nu reușeau să ducă programarea la final.

UPDATE STS, luni, 18 ianuarie 2021, ora 9.31

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis în această dimineață STS.

Potrivit sursei citate, în urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe