Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Probleme mari, probleme mici

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU joi, 18 iulie 2013

   „Sânge! Mai aduceţi sânge!“ De multe ori, în sălile de operaţie, se aud aceste cuvine. Şi, de cele mai multe ori se salvează o viaţă. Despre ziua donatorilor de sânge, 14 iunie, despre consecinţele şi importanţa acestui act, a scris dr. Valentin Nădăşan, în Editorialul „Un dar pentru viaţă“ al publicaţiei Viaţă + sănătate (nr. 6/2013). Acelaşi autor, la rubrica Articol de fond „deschide“ subiectul „Diabetul zaharat“: tulburări metabolice care generează cauze şi complicaţii, manifestări, metode de tratament şi prevenţie. În România se estimează că ar exista peste un milion de diabetici. De aceea, testarea pentru depistarea diabetului zaharat ar trebui făcută începând cu vârsta de 45 de ani şi repetată la 3 ani – este îndemnul pentru sănătate al autorului. De la diabet până la depresie nu este decât un pas, este părerea dr. Adrian Ioan Horvath, care la rubrica Sănătate mintală, bazându-se pe studiile lui N. Sartorius şi colab. (Depression and Diabetes) descrie presupusa legătură dintre aceste două boli. La medicul de familie, ne oprim împreună cu dr. Cristina Anca Dăscălescu care, în articolul „Dermatita de contact“ răspunde la cele mai frecvente întrebări puse de cititori legate de acest subiect. Sunt toate alimentele crude mai bune decât cele preparate termic? Winston Craig, profesor de nutriţie şi dietetică la Universitatea Andrews (SUA) se ocupă de subiect la rubrica Dietoterapie  (traducere şi adaptare, dr. Dan Nicolae).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.