Newsflash
Știri

Probleme mari, probleme mici

de Constanţa MARINESCU - iul. 18 2013
Probleme mari, probleme mici

   „Sânge! Mai aduceţi sânge!“ De multe ori, în sălile de operaţie, se aud aceste cuvine. Şi, de cele mai multe ori se salvează o viaţă. Despre ziua donatorilor de sânge, 14 iunie, despre consecinţele şi importanţa acestui act, a scris dr. Valentin Nădăşan, în Editorialul „Un dar pentru viaţă“ al publicaţiei Viaţă + sănătate (nr. 6/2013). Acelaşi autor, la rubrica Articol de fond „deschide“ subiectul „Diabetul zaharat“: tulburări metabolice care generează cauze şi complicaţii, manifestări, metode de tratament şi prevenţie. În România se estimează că ar exista peste un milion de diabetici. De aceea, testarea pentru depistarea diabetului zaharat ar trebui făcută începând cu vârsta de 45 de ani şi repetată la 3 ani – este îndemnul pentru sănătate al autorului. De la diabet până la depresie nu este decât un pas, este părerea dr. Adrian Ioan Horvath, care la rubrica Sănătate mintală, bazându-se pe studiile lui N. Sartorius şi colab. (Depression and Diabetes) descrie presupusa legătură dintre aceste două boli. La medicul de familie, ne oprim împreună cu dr. Cristina Anca Dăscălescu care, în articolul „Dermatita de contact“ răspunde la cele mai frecvente întrebări puse de cititori legate de acest subiect. Sunt toate alimentele crude mai bune decât cele preparate termic? Winston Craig, profesor de nutriţie şi dietetică la Universitatea Andrews (SUA) se ocupă de subiect la rubrica Dietoterapie  (traducere şi adaptare, dr. Dan Nicolae).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe