Newsflash
Știri

Probleme cu reţeta electronică

de Dr. M. D. - iul. 20 2012
Probleme cu reţeta electronică
     De la 1 iulie a.c. a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 578 din 6 iunie 2012, ce are ca obiectiv reglementarea prescripţiilor medicale electronice. Conform acestui act normativ, toţi furnizorii de servicii medicale şi medicamente aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate sunt obligaţi să utilizeze prescripţia medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu.\     Situaţia din teren nu a fost cea anticipată de CNAS: în a treia zi de la punerea în practică a sistemului erau prescrise 2.440 de reţete şi eliberate doar 16, farmaciile neachi­ziţionând necesarele cititoare de cod 2D.
    CNAS a constatat starea de fapt şi a transmis către toate farmaciile instrucţiuni cu modificarea metodologiei de acceptare a reţetei electronice în sistem. Astfel, până la 1 octombrie 2012, eliberarea unei reţete electronice se va putea face şi fără cititor de cod 2D.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe