Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 17 decembrie 2020, ora 10:44

Peste 450 de studenți, profesori și cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara au participat la primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19, adresat profesioniștilor.

Potrivit unui comunicat de presă, sesiunea de informare de tip webinar reprezintă una dintre acțiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-țintă îl constituie reprezentanții corpului medical (reprezentanți ai asociațiilor profesionale de medici și ai asociațiilor de pacienți, reprezentanți ai rezidenților și ai studenților la medicină, dar și de la nivelul Universităților de Medicină și Farmacie din România).

webinar vaccin timisoara
Sursă imagine: Pixabay

„Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc primul webinar adresat profesioniștilor din domeniul sănătății organizat de Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV) cu scopul de a oferi informații detaliate despre campania de vaccinare împotriva COVID-19”, se arată în comunicat.

În cadrul webinarului au vorbit colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele CNCAV, prof. univ. Alina Bârgăoanu, expert European Didgital Media Observatory, Cătălin Ţucureanu, cercetător la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Subiecte abordate:

  • implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19 în România;
  • importanța integrării profesioniștilor în sănătate în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19;
  • comunicarea medic-pacient în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19;
  • aspecte științifice legate de vaccinarea împotriva COVID-19: etape de dezvoltare, platforme de vaccinare, vaccinuri contractate de Comisia Europeană, etc.

Astfel webinarii vor fi organizate zilnic, până la data de 19 decembrie. 

De asemenea, CNCAV a publicat o serie de Ghiduri de comunicare medicală: despre bolile care pot fi prevenite prin vaccinare anti-COVID și un material destinat medicilor specialiști de medicină de familie din România.

Etichete: strategie de vaccinare vaccinare impotriva covid webinar CNCAV Strategia Nationala de Vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.