Newsflash
Știri

Primul transplant pulmonar efectuat în România

de Dan Dumitru MIHALACHE - apr. 20 2018
Primul transplant pulmonar efectuat  în România
    Intervenția a avut loc miercuri dimineață la Spitalul „Sfânta Maria” din București, transmite, printr-un comunicat, managerul acestei instituții medicale. Potrivit sursei citate, pacientul a suportat bine operația. La închiderea ediției, el se afla, conform procedurilor, în monitorizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, acordul de prelevare de organe din partea familiei fiind obținut cu o zi mai devreme, marți, 17 aprilie. Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe