Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul registru pentru pacienții care un suferit un infarct miocardic

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU luni, 25 noiembrie 2019, ora 16:02

Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca va înființa primul registru național post infarct miocardic acut.

Primul registru de monitorizare a supraviețuitorilor infarctului miocardic va fi instituit la Cluj-Napoca, fiind susținut prin intermediul unor fonduri europene. Proiectul în valoare de 2,5 milioane de euro va urmări identificarea principalilor factori de risc și cele mai eficiente metode de prevenție secundară în cazul pacienților care au suferit deja un infarct miocardic.

Proiectul va implica și o colaborare strânsă între Institutul Inimii din Cluj-Napoca „Nicolae Stăncioiu” și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. De asemenea sunt implicate și Spitalul Universitar Haukeland din Bergen și Spitalul Universitar din Nordul Norvegiei, Tromso.

„Vrem să vedem ce anume a determinat această maladie, cum putem preveni repetarea ei, deoarece sunt bolnavi care , după un an, mai fac un infarct. Proiectul în valoare de 2,5 milioane de euro este finanțat din fonduri norvegiene nerambursabile și sperăm ca acest registru să găzduiască 4.000-4.500 de bolnavi”, a declarat prof. dr. Adrian Iancu (Cluj-Napoca). 

Prin intermediul acestui proiect vor fi achiziționate și un RMN și un dispozitiv special, o „inimă artificială”. 

Etichete: infarct proiecteuropean Cluj-Napoca inima

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC