Newsflash
Știri

Primul maraton de vaccinare pentru copii, în perioada 31 mai-1 iunie

de Dorina Novac - mai 19 2021
Primul maraton de vaccinare pentru copii, în perioada 31 mai-1 iunie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în perioada 31 mai -1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

vaccinare copii

„Chiar intenţionăm să organizăm în perioada 31 mai - 1 iunie, pentru că este Ziua internaţională a copilului, vrem să organizăm un maraton la nivel naţional pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea şi autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă într-o conferință de presă.

Medicul a precizat că tinerii sub 18 ani vor trebui să se prezinte la centrele de vaccinare însoțiți de reprezentanții legali.

„Ne-am dori să funcţioneze neîntrerupt cel puţin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenţi să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident, însoţiţi de un aparţinător, de tutorele legal - părinţi, bunici. Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programaţi în platformă, însă în zilele respective 31 mai, probabil şi 1 iunie, vom avea această prioritizare, dacă aş putea spune aşa, pentru această grupă de vârstă, în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane. Evident că acest lucru se poate întâmpla oricând în momentul de față în centrele de vaccinare, însă vrem să marcăm în mod particular această zi”, a mai spus Gheorghiţă.

Acesta a subliniat că sunt deja judeţe unde se are în vedere organizarea activităţilor de vaccinare în anumite unităţi de învăţământ.

„Sunt deja judeţe care organizează acest tip de vaccinare chiar în spaţii amenajate în cadrul unităţilor de învăţământ. Pot să vă dau exemplu: în judeţul Constanţa, în judeţul Hunedoara, împreună cu Ministerul Educaţiei, se are în vedere organizarea activităţilor de vaccinare în anumite unităţi de învăţământ. Sigur, unde se pot organiza astfel de activităţi”, a explicat medicul militar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe