Newsflash
Știri

Primul curs şi workshop de chirurgie robotică în urologie din România

de Dorina Novac - sept. 10 2021
Primul curs şi workshop de chirurgie robotică în urologie din România

La Spitalul clinic Pelican din Oradea are loc, în perioada 10-11 septembrie, primul Curs&Workshop de Chirurgie Robotică în Urologie din România.

Medicii urologi și rezidenți din România au posibilitatea să asiste la patru operaţii efectuate cu robotul da Vinci x de echipe de chirurgi de prestigiu din Oradea şi Cluj Napoca, alături de doi dintre cei mai buni medici urologi specializaţi în chirurgia robotică din Europa şi pe plan mondial: prof. dr. Thomas Bschleipfer, din Germania şi dr. Jean-Baptiste Roche, din Franţa.

spital Oradea

Ceremonia de deschidere a evenimentului a fost susţinută de către directorul medical al Spitalului Pelican Oradea, prof. univ. dr. Teodor Maghiar, medic şef Clinica de Urologie, conf. dr. Bogdan Petruţ, de la UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, reprezentant CLERU, managerul spitalului, dr. Ovidiu Gogu Cacuci, decanul FMF Oradea, prof. univ. dr. Adrian Maghiar, şi invitaţii d renume; prof. dr. Thomas Bschleipfer, Weiden, Germania şi dr. Jean-Baptiste Roche, Bordeaux, Franţa, scrie Agerpres.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, unic în România, va fi prezentată cea mai avansată tehnologie chirurgicală pe plan mondial în domeniul urologiei, pe care Spitalul Clinic Pelican o foloseşte deja de doi ani în operaţiile pacienţilor, precum şi platforma educaţională pentru formarea de urologi, specializaţi în chirurgia robotică, în România, www.cleru.ro.

Intervenţiile chirurgicale de urologie cu robotul da Vinci x se vor susţine în blocul operator al spitalului, iar participanţii le vor putea viziona live, în 3D, din sala de conferinţe situată la etajul V din clădirea nouă a spitalului. În timpul operaţiilor, participanţii vor putea interacţiona cu medicii chirurgi urologi şi cu moderatorii.

Alături de cursanţi, au fost invitaţi colaboratori apropiaţi, medici urologi din întreaga ţară care au prilejul să asiste în direct la posibilităţile de tratament ale pacienţilor pe care aceştia ii pot îndruma către spitalul orădean.

Medicii urologi şi rezidenţi cursanţi vor avea ocazia să se implice într-o sesiune interactivă - Dry Lab şi vor putea efectua exerciţii pe modele de antrenament cu simulatorul, dar şi cu robotul da Vinci x.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe