Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul centru drive-in de testare COVID-19 se deschide în București

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 20 mai 2020, ora 16:10

Primul centru drive-in din România pentru recoltarea de probe biologice în vederea detectării virusului SARS-CoV-2 se deschide joi, 21 mai, potrivit clinicii OK Medical.

Detectarea virusului se face prin testare Real Time RT-PCR, iar centrul va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din Bucureşti. Rezultatele sunt comunicate în maximum 24 de ore.

teste coronavirus

Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel si Abu Dhabi. Astfel, persoanele testate vor patrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia, scrie Ziarul Financiar.

„Vor exista două culoare. La prima staţie se face o informare asupra politicii de GDPR şi se semnează acordul, apoi se face poză a Cărţii de Identitate, se notează adresa de e-mail a persoanei testate şi numărul de telefon. Maşina intră pe al doilea culoar iar la cel de-al doilea «Pit Stop» pacienţilor li se va recolta din gât proba spre analiză”, se arată într-un comunicat al companiei.

În maximum 24 de ore din momentul recoltării, persoanele testate vor primi pe e-mail un Buletin de Analize cu semnatura şi ştampila personalului medical de Laborator.

Cadrele medicale aflate în centrul drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS-CoV-2 prin testare Real Time RT-PCR au echipamentul de protecţie conform prevederilor medicale în vigoare.

În comparaţie cu recoltarea în spaţiu închis, respectiv în cadrul unei instituţii medicale, această procedură reduce semnificativ riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul.

Conform sursei citate, testarea se poate face fără programare prealabilă. Totodată, oficialii OK Medical spun că şi în alte oraşe din ţară vor fi deschise centre similare, precum Constanţa, Galaţi sau Craiova.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: drive-in recoltare SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC