Newsflash
Știri

Primul caz de gripă confirmat în România în sezonul 2014–2015

de Dan Dumitru MIHALACHE - dec. 19 2014
Primul caz de gripă confirmat în România în sezonul 2014–2015
   Cazul a fost confirmat marţi, 9 decembrie, la un pacient de 38 de ani din Bucureşti, care s-a prezentat şi a fost internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ pentru tratament. Probabilitatea este mare ca pacientul să fi contactat virusul în timpul unei călătorii în Belgia. La închiderea ediţiei, în urma tratamentului administrat, starea pacientului era bună.
   Tipul virusului identificat este AH3N2, urmând ca tulpina să fie supusă unui proces de caracterizare, pentru a se determina dacă este similară celei conţinute de vaccinul antigripal pentru sezonul 2014–2015, sau este vorba de una nouă. Vaccinul de anul acesta, pentru emisfera nordică, conţine o tulpină AH1N1, una H3N2 şi una B.
   În România, pentru sezonul 2014–2015, Ministerul Sănătăţii a contractat şi achiziţionat, 500.000 de doze de vaccin antigripal, pe care le-a distribuit direcţiilor de sănătate publică. Până duminică, 8 decembrie, se vaccinaseră 207.160 de români (aproximativ 1% din populaţia ţării), conform datelor furnizate de dr. Adriana Pistol, director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe