Newsflash
Știri

Primăria Capitalei lansează proiectul „Testarea BRCA”

de Dorina Novac - oct. 1 2020
Primăria Capitalei lansează proiectul „Testarea BRCA”

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a lansat joi aplicaţia pentru înscrierea în proiectul „Testarea BRCA”.

Un număr de 500 de persoane vor primi un sprijin financiar de 2.500 lei/beneficiar pentru efectuarea acestui test decisiv în stabilirea tratamentului oncologic în cancerul de sân.

proiect ASSMB

„În mod simbolic, lansarea oficială a proiectului are loc pe data de 1 octombrie, când în fiecare an este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului de sân. Obiectivul proiectului îl reprezintă asigurarea unor șanse de eficiență crescută a tratamentului oncologic prin utilizarea terapiilor biologice țintite și a metodelor de tratament chirurgical și chimioterapic adaptate”, se arată într-un comunicat ASSMB.

Proiectul „Testarea BRCA”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Municipiului București nr. 304/13.08.2020, se va desfășura în perioada 2020-2021, având alocat un buget multianual de 1.260.800 lei, care asigură testarea pentru un număr de 500 de beneficiari.

Testarea se realizează în unități sanitare publice și/sau private cu profil oncologic, specializate în efectuarea acestui tip de test, care au fost afiliate în cadrul proiectului.

„Sprijinul financiar de 2.500 lei/beneficiar, acordat de Primăria Capitalei, va fi decontat direct acestor unități de testare afiliate. Beneficiari ai proiectului pot fi femei și bărbați diagnosticați cu cancer mamar, indiferent de vârstă, care au indicație medicală de la specialistul oncolog”, transmite sursa citată.

Aceștia trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data depunerii cererii de aplicare.

Beneficiarii se pot înscrie în proiect pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea specială Proiect „Testarea BRCA”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe