Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prima prelevare os-tendon din acest an, la Spitalul Colentina

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 22 februarie 2021, ora 17:05

Echipa Băncii de Țesuturi a Spitalului Clinic Colentina, coordonată de dr. Andrei Nica, a efectuat în data de 17 februarie prima prelevare os-tendon din acest an.

Alogrefa a fost prelevată cu ajutorul colectivului spitalului din Moinești, o dată cu prelevarea altor organe și țesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, informează reprezentanții Spitalului Clinic Colentina.

Spitalul Clinic Colentina
Sursă imagine: Spitalul Clinic Colentina

Potrivti sursei citate, aceasta a fost transportată la Banca de Tesuturi a Spitalului Colentina unde va trece prin procesul de validare, urmând să fie stocată până ajunge la un beneficiar.

Spitalul Colentina

„În aceeași perioada s-a realizat o intervenție de transplant tisular ce a presupus reconstrucția ligamentului încrucișat anterior cu o alogrefă de la Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina la un pacient care în toamna anului 2019 a mai beneficiat de o intervenție chirurgicală de reconstrucție a ligamentului încrucișat posterior cu autogrefă și a structurilor ligamentare posterolaterale, de asemenea, cu o alogrefă din Banca de Țesuturi de la Spitalul Clinic Colentina”, au mai transmis reprezentanții Spitalului.

Intervenția s-a desfășurat în Secția Clinică de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Etichete: prelevare prelevare os-tendon transplant tisular interventie chirurgicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.