Newsflash
Știri

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgență Elias

de Dorina Novac - iul. 7 2022
Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgență Elias

Miercuri, 6 iulie 2022, la Spitalul Universitar de Urgență Elias a avut loc prima prelevare de organe din acest an, de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Aceasta este a 50-a prelevare de organe la nivel național, au precizat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Spitalul Elias

„Responsabilitatea şi profesionalismul echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Elias – Dr. Ioana Popescu Garotescu – coordonator transplant, Dr. Andreea Stroi – kdp, Dr. Robert Dinca – rezident ATI, au pornit resorturile speranţei pentru alţi pacienţi”, transmite sursa citată.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni, conduse de dr. Guenadiy Vatachki - pentru ficat şi dr. Claudiu Codoiu – pentru rinichi.

Astfel, 3 români au primit o șansă la viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

„Un alt pacient aflat în stare critică a beneficiat de un transplant hepatic salvator, realizat de echipa Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni , condusă de prof. dr. Vladislav Braşoveanu, suport ATI – dr. Daniela Ungureanu. Două paciente, în vârstă de 16 ani, respectiv, de 46 ani, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal”, informează ANT.

Intervenţiile au fost realizate cu succes în cadrul Centrului de Transplant Renal Institutul Clinic Fundeni, de către echipele chirurgicale conduse de dr. Cătălin Baston şi dr. Costin Gîngu, cu sprijinul dr. Eliza Burchiu – ATI, dr. Elena Cristoiu – nefrolog.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe